thea fotos 010
Nieuw CORE -Pilates Personal

Deze lessen zijn op afspraak en duren 60 minuten.

Een op een wordt er een intake met u afgenomen (gesprek vooraf)

Dit gaat onder persoonlijke begeleiding.Een op maat gemaakte les speciaal op u aangepast.

PERSONAL-TRAINING    Core Training en  Pilates

Als we het over “core training” hebben dan zijn dat oefeningen die onze romp (rug, buik en bekken) stabieler en sterker maken. De romp is het centrum voor het bewegen en verplaatsen van ons lichaam. Sommige opvattingen gaan zelfs nog verder en zien de romp als het energiecentrum. Vast staat dat het lichaamszwaartepunt er is gezeteld en dat ons middel dus zowel stabiliteit als ook mobiliteit moet bieden.

Of het nou het tillen van het boodschappenkratje of het squatten in de sportschool is – allebei zijn ondenkbaar zonder een sterke romp. Gebrek aan kracht, niet correct uitgevoerde bewegingen en zodoende een hoge kans op blessures zijn het gevolg.

Veel sporters trainen hun buikspieren al omdat ze dit lichaamsdeel graag plat en gespierd willen hebben. De vaak gedane sit ups zijn net als de hyperextensions voor de onderrug echter oefeningen waarbij de betroffen spieren erg geïsoleerd worden. Het effect van deze oefeningen is daarom vaak letterlijk oppervlakkig. De spieren die dieper in de romp liggen worden er niet of te weinig mee getraind. De oplossing: doelgerichte core training.

Hierbij wordt functioneel getraind. Dat betekend dat buik, rug en bekken tijdens de speciale oefeningen zo met elkaar functioneren als zij dat ook bij belastingen in het dagelijks leven doen (real life bewegingssituaties).

Zowel gevorderde sporters als ook personen die tot nu toe weinig of niets aan sport gedaan hebben, zullen baat hebben bij regelmatige core oefeningen. Onderrug klachten kunnen worden verminderd, de houding en zelfs de darmwerking gaan verbeteren en het middel van het lichaam wordt strakker. Uitstekend geschikt is core training ook voor

vrouwen voor, tijdens en na een zwangerschap: goed getrainde romp spieren kunnen de belasting door zwangerschap en bevalling beter aan en sterke bekken bodem spieren voorkomen problemen met incontinentie.

Kortom, core training, bij voorkeur in combinatie met algemene conditie training, zou al voldoende zijn om de lichamelijke fitheid, belastbaarheid in het dagelijks leven en een goed lichaamsgevoel tot een hoge leeftijd te waarborgen.

www.muler-sport.nl  i.c.muler@gmail.com   Afspraak:   tel: 06-20273665