Powerwalk bij Muler-sport

Weer strak in je vel POWERWALKACTIE

Fit met power walking. Conditie en spieropbouw varen er wel bij en de kans op blessures is bijzonder klein.

Power walking : Als je loopt met een normale gemiddelde snelheid, leg je zo'n vijf kilometers per uur af, bij power walking is dat zeven tot acht kilometer per uur. Bewegings-experts beweren dat een half uur power walking beter is dan een uur joggen, en net zo gezond als aerobics of fietsen, mits men het regelmatig doet.

Weg met de stress 
Wie fit wil zijn, hoeft geen spierballen of een sporthart te kweken en zich drijfnat in het zweet te werken. Het gaat om de regelmaat van de inspanning en niet zozeer in de intensiteit, vindt men tegenwoordig. Met power walking worden de spieren van het hele lichaam en met name die van armen en benen intensief gebruikt. De ademhalng wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot. Regelmatig bewegen voorkomt problemen met hart en vaten;botontkalking wordt tegengegaan en de darmfunctie wordt gestimuleerd. Bovendien verdwijnen gevoelens van spanning en stress en slaapt men heerlijk.

Weinig blessures 
Nog een voordeel: met powerwalking is de kans op blessures vrijwel uitgesloten. De voeten krijgen per stap maar één tot anderhalf maal het lichaamsgewicht te verwerken, terwijl dat bij joggen drie tot vier maal is. Het heeft te maken met de kracht van het neerkomen. Datzelfde geldt voor de belasting van de knieën, die het bij vrouwen door de bredere bouw van de heupen extra zwaar te verduren hebben. Met een verstandig trainingsschema van muler-sport Het enige wat men nodig heeft is een paar goede wandelschoenen, die genoeg ruimte over laat voor de tenen met een verendezool. Power walking is geschikt voor elke leeftijd,het leukste in een groep onder begeleiding. Met extra oefeningen voor de balans, coördinatie, lenigheid en de buitenlucht voel je een ware energie boost. Tevens een prima vetverbranding voor de centimeters. Powerwalk: startlocatie  :  Stadsschouwburg het park of kanovereniging Flevo Grote Waal

I.C.Muler@gmail.com  www.muler-sport.nl