massage
Ontspannings- en Sport- massage

Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Bij een goed uitgevoerde ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd.
U kunt een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug/nek/schouders en hoofdhuid. Vooral bij (stress of verkeerde houding) rug- en hoofdpijnklachten is dit aan te raden. Uiteraard is het ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. (rug, schouders, nek, hoofdhuid, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde, voeten en eventueel het gezicht) De massage wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid
.

 

*Sport massage

De massage helpt bij het herstellen van de normale toestand, na een zware inspanning door afvalstoffen af te voeren.

Ook als u het gevoel van knopen in uw rug hebt, bij computer houding enz.

De sport masseur  draagt dus bij aan verantwoord en gezond sporten

* Stressbehandeling

Massagetherapie verlaagt stress

Stress management is een essentieel onderdeel voor iedereen die streeft naar een gezonde levensstijl. Onderzoek wijst dat massage therapie de meest geschikte methode is om stress te verlagen. Tevens blijkt uit klinische studies dat massage therapie het immuunsysteem versterkt. Deze wordt verzwakt in de periodes van langdurige stress en drukte.

  • verlaagt hart ritme
  • stabiliseert bloeddruk
  • ontspant spieren
  • maken Endorfine (gelukshormonen) vrij

Nico Dijkhuijsen is een ervaren masseur op het gebied van massages.

Hij geeft zowel massages op locatie als aan huis (niet erotisch)

Verder is hij adviseur in sport en voeding en mental coach